Uppsala avancerar i European Law Moot Court Competition

20 January 2017

Den årliga European Law Moot Court Competition, med deltagare från ledande universitet i hela Europa, har nyligen valt ut 48 lag som har kvalificerat sig till den regionala finalen. Uppsalalaget är ett av de kvalificerade lagen. Totalt tävlade 100 lag.

Årets lag består av fyra studenter: Kamil Akdag (Kings College), Edvin Sarrimo (Uppsala universitet), Bahare Sadeghi Gazani (Uppsala universitet) och Sean Docherty (University of Glasgow).

Efter de regionala tävlingarna kommer de fyra vinnande lagen att bjudas in till finalen vilken går av stapeln i EU-domstolen där de blir bedömda av riktiga domare.

Cirka hundra lag deltar i European Law Moot Court Competition (ELMC) varje år. I tävlingen de tävlande får analysera en imaginär scenario och presentera argument för synpunkter som parterna i inlagor parter. 48 bästa lagen i denna preliminära skriftliga delen kallas då till en av fyra regionala finalen, som hölls under januari till mars, där de får presentera sina argument muntligen vid en tävling rättegång. Vinnarna av regionala finalen möts i en avslutande final i Luxemburg.

Deltagande i ELMC ingår som en del av den avancerade kursen EU Commercial Law and Litigation (30 hp).

Mer om ELMC

More News in English