Carl Fredrik Bergström blir Matariki Fellow på Nya Zeeland

11 juni 2019

Rektor har beslutat att beviljat professorn i Europarätt Carl Fredrik Bergström medel för att bli Matariki Fellow vid University of Otago på Nya Zeeland under 2019-2020.

Under sin tid som Matariki Fellow ska Carl Fredrik arbeta med ett pågående forskningsprojekt som studerar hur finansmarknaden inom EU reformerats och fungerar sedan den globala finanskrisen 2009. Han kommer i första hand att samarbeta med kollegor från juridiska fakulteten på University of Otago som forskar om internationell handel och om dataskydd.

Det så kallade Matariki Network of Universities (som har fått sitt namn efter maorifolkets ord för stjärnbilden plejaderna) är ett nätverk för sju universitet från hela världen. Det upprättades 2010 för att stärka mångfald samt dela idéer och erfarenhet av forskning och utbildning. Utöver Uppsala och Otago ingår Dartmouth College (USA), Durham University (England), Eberhard Karls Universität Tübingen (Tyskland), Queen´s University (Kanada) och University of Western Australia (Australien).

Mer om Carl Fredrik Bergström

Mer om Matariki Network of Universities