Juridiska fakulteten

Uppsala universitet vinner pris vid den regionala finalen i European Law Moot Court Competition (ELM

2017-02-22

Även om laget från Uppsala universitet inte nådde ända fram till finalen i Luxemburg, så slutade det bland de fyra bästa i regionsfinalen vid universitetet i Haag. Uppsala universitet placerade sig dessutom bland de 16 bästa lagen i tävlingen. Inte sedan 2006 har ett lag från Uppsala nått en så bra placering.

Uppsalalaget gjorde sitt bästa resultat på över tio år i ELMC genom att nå regionsfinalen som hölls vid universitetet i Haag. Dessutom fick en av studenterna en särskild utmärkelse för sina färdigheter i plädering. Denna utmärkelse delas ut till exceptionellt bra pläderare  som inte når till finalen i Luxemburg.

Laget bestod av tre studenter: Edvin Sarrimo, i egenskap av kommissionens ombud (Uppsala universitet), Bahare Sadeghi Gazani, i egenskap av käranden (Uppsala universitet), och Sean Docherty, i egenskap av svaranden (Glasgow universitet) och även vinnare av den särskilda utmärkelsen. Kamil Akdag (Kings College) deltog också i författandet av den skriftliga inlagan som tog laget till den regionsfinalen.

Sammansättningen av laget, arbetet med den skriftliga inlagan samt träningen med den muntliga presentationen har genomförts under HT 16 - VT 2017 inom den avancerade kursen EU Commercial Law and Litigation, med Santa Slokenberga och Carl Fredrik Bergström som kursföreståndare.

För mer information om ELMC och möjligheten att representera Uppsala universitet i tävlingen, kontakta Vladimir Bastidas (vladimir.bastidas@jur.uu.se). Du kan också hitta mer information om ELMC här.