Uppsala vann Svenska Juridiska Mästerskapen

22 May 2018

Porträttbild av SM vinnarna i juridik, Mattias Lidner och Olof Lövenberg

Mästarna Mattias Lindner (t v) och Olof Löfvenberg (t h)

Studenter från Juridiska institutionen vid Uppsala universitet har ännu en gång vunnit Svenska Juridiska Mästerskapen. Den 4 maj avgjordes riksfinalen i Högsta domstolen genom muntliga anföranden inför en jury bestående av justitieråd. Vandringspokalen återfördes till Uppsala av juridikstudenterna Olof Löfvenberg och Mattias Lindner. De fick dessutom dela på Mannheimer Swartlings processpris för särskilt väl genomförda individuella prestationer som processförare.

Juridiska Föreningen i Uppsala ansvarade för att anordna den lokalfinal som hölls i Uppsala den 23 mars. I riksfinalen deltog de lokalfinalsvinnande lagen från universiteten i Uppsala, Lund, Stockholm, Umeå, Göteborg och Örebro. Utöver vandringspokalen, äran och ett penningpris väntar en resa till Shanghai för de stolta och glada Mästarna och pristagarna.

Vi kände oss väl förberedda för tävlingen genom vår problembaserade juristutbildning från Uppsala, berättar Olof Löfvenberg och forsätter: – Det var i intensiva, argumentvässande basgruppsdiskussioner på T3 som vi först möttes, Mattias och jag. Våra fördjupningsstudier just nu, Mattias på kursen Kommersiell kontraktsrätt och jag på kursen Civilprocessföring, hade vi också stor glädje av i Mästerskapen.

Juridiska institutionen gratulerar vinnarna och tackar arrangörerna så mycket för deras insatser!

Högsta domstolens sessionssal. Foto: Cornelia Mannehed

 

More News in English