Juriststudent världsmästare i gymnastik

29 November 2018

Lina Sjöberg, student på Uppsalas juristprogram termin 8, tog nyligen hem ett VM-guld i DMT (dubbel minitrampolin) i Sankt Petersburg.

Förutom att studera på juristprogrammet är Lina Sjöberg sedan många år aktiv inom gymnastikgrenarna trampolin och DMT, i vilka hon tagit ett flertal medaljer i alla kulörer. Höstens VM-guld är dock det första, och mycket efterlängtat.

-Det känns superbra! Att ta VM-guld och kunna säga att jag faktiskt är bäst i världen har varit ett mål riktigt länge för mig. Jag har haft det i mig tidigare år men nu äntligen fick jag till det på VM. Så det är otroligt kul och väldigt skönt att jag uppnått mitt allra största mål inom idrotten. Nu är det bara att ladda om mot nya mål - vilka de blir vet jag ännu inte, säger Lina Sjöberg.

Lina läser nu termin 8 på juristprogrammet och fördjupningskursen polisrätt, och nästa år planerar hon att skriva sitt examensarbete. 

-Det är ju tyvärr lite krångligt att kombinera studierna med träningen och det måste ju vara något som prioriteras mer än det andra. Jag har valt att lägga störst fokus och hjärta till träningen, men det känns ändå bra att veta att jag lyckas kombinera mina juridikstudier med att tävla i gymnastik på allra högsta nivå.

More News in English