Uppsalaforskare i miljörätt nomineras till Pro Futura XV

8 november 2019

Uppsalaforskaren och läraren i miljörätt, Yaffa Epstein, är en av tre som nominerats av Uppsala universitet till Riksbankens Jubileumsfonds och Swedish Collegium for Advanced Study's program Pro Futura Scientia. Nomineringen avser aktuell upplaga av programmet, nämligen nummer XV, och ges som tidigare "för lovande forskningskarriärer med banbrytande forskning inom humaniora och samhällsvetenskap".

Uppsala universitet inbjöds i september av Stiftelsen Riksbankens jubileumsfond och Swedish Collegium för Advanced Study att nominera högst fyra forskare till Pro Futura Scientia XV, som är ett nationellt spetsforskningsprogram inom humaniora och samhällsvetenskap för särskilt lovande forskare bortom det postdoktorala stadiet. Uppsala universitet har nu, som en av tre kandidater, nominerat Yaffa Epstein, Juridiska institutionen, till programmet.

Yaffa säger:

—  Pro Futura Scientia innebär en fantastisk möjlighet att delta i the Swedish Collegium for Advanced Study och samverka med ledande forskare från Sverige och övriga världen. Jag är så tacksam och lyckligt lottad att ha blivit nominerad till detta program.

Nyhetsbanken