Tioårige Joel får efterlängtad lagbok av Juridicum

14 september 2021

Eric Bylander överlämnar lagbok till tioårige Joel.

Eric Bylander överlämnar lagbok till tioårige Joel.

Vid sitt besök på Juridicum igår fick tioårige Joel ta emot en lagbok från sitt födelseår som uppskattad gåva.

- Jag vill ha en lagbok, sade Joel till sin mamma på en uteservering i slutet av augusti.

Uttalandet råkade med gillande uppfattas av Eric Bylander, professor i processrätt och ansvarig för Juridicums boksamling.

Hinner jag till Juridicum för att hämta en lagbok åt pojken?, frågade jag mig själv när jag råkade höra hans lovvärda önskemål, säger Eric Bylander. Nej, konstaterade jag och såg istället till att bjuda in Joel till Juridicum för att där få ta emot en lagbok.

­ Han har sagt gång på gång att han vill ha en lagbok men jag har sagt honom att han är för liten, säger Joels mamma Joy Pettersson.

Eric Bylander håller inte med:

– Själv fick jag min första lagbok i julklapp av vänner till familjen när jag var 13 år men då hade jag velat ha en länge, säger han, full av förståelse för Joels önskemål.

Den högtidliga överlämningen av en lagbok från Joels födelseår, 2010, ägde rum i Juridiska fakultetsrummet och följdes av fika i Blå rummet. Joel, som till vardags går i femte klass på Sverkerskolan i Uppsala, hälsades avslutningsvis välkommen tillbaka som juridikstuderande bortåt läsåret 2029/30, om intresset för lagboken håller i sig.

Nyhetsbanken