Jonatan Schytzer utsedd till årets lärare 2021

3 mars 2022

Juridiska föreningen i Uppsala har utsett Jonatan Schytzer, juris doktor i civilrätt, till årets lärare på juristprogrammet 2021.

Hedersutmärkelsen Årets lärare delas årligen ut i syfte att uppmärksamma och lyfta duktiga lärare och främja god kvalitet på juristutbildningen. Jonatan Schytzer, som undervisar i sakrätt på terminskurs tre samtidigt som han arbetar med ett post doc-projekt om miljön i konkurs, har utsetts till årets lärare 2021. Det är juriststudenterna som röstar fram årets lärare och motiveringen nedan är baserad på studenternas egna motiveringar.

Motivering:

Fenomenal!
Alltid med glimten i ögat har Jonatan på ett underhållande sätt lyckats med bedriften att förmedla sakrätt som ett väldigt roligt ämne. Han håller i intressanta, strukturerade och informativa lektioner där han involverar alla studenter i diskussionen och får samtliga att känna sig delaktiga. Även om en student inte kan svaret på en fråga direkt så ger sig inte Jonatan, utan hjälper studenten på traven och backar i svårigheten på frågan för att försöka locka fram ett svar snarare än att gå vidare. Det märks att han gör allt han kan för att vi ska lära oss och hänga med i det höga tempo som många upplever under termin tre. Hans brinnande intresse smittar av sig på studenterna i seminariegruppen och hans skämt om jurister är alltid underhållande. Aldrig någonsin har en lärare så säkert förtjänat detta pris. Forza Schytzer!

Mer om Juridiska föreningen i Uppsala
Mer om årets lärare i Juridiska föreningens tidskrift, Press judicata

 

Nyhetsbanken

Senast uppdaterad: 2022-06-09