Carl Henrik Ehrenkrona tilldelas von Materns premium

24 mars 2022

Carl Henrik Ehrenkrona tilldelas von Materns premium av Juridiska fakulteten.

Juridiska fakultetens dekan, Anna Singer, tilldelar Carl Henrik Ehrenkrona von Materns premium och blommor.

Carl Henrik Ehrenkrona har tilldelats von Materns premium av Juridiska fakulteten vid Uppsala universitet.

Carl Henrik är före detta rättschef i UD och hedras för sitt författarskap med viktiga bidrag grundade i praktisk erfarenhet av arbetet med europarätten och global internationell rätt.

I samband med premieringen höll Carl Henrik en mycket uppskattad föreläsning om sina erfarenheter och reflektioner kring att vara rättschef i UD.

Juridiska fakultetens dekan, Anna Singer, tackade Carl Henrik för ett mycket spännande, informativt och innehållsrikt anförande.

 

Fakta om von Materns premium

Juridiska fakulteten delar årligen ut von Materns premium till en person som främjat det juridiska författarskapet i Sverige. Von Materns premium instiftades i ett testamente år 1930 av Tyra von Matern till minne av vice häradshövding Knut von Matern.

Carl Henrik Ehrenkrona tilldelas premien ”för sitt författarskap, grundat i praktisk erfarenhet av arbetet med europarätten och global internationell rätt i kombination med teoretiskt skarpsinne och pedagogisk skrivförmåga, har resulterat i synnerligen gedigna och läsvärda bidrag till rättsvetenskapliga litteraturen och diskussionen”.

Nyhetsbanken

Senast uppdaterad: 2022-06-09